Hjemme hos Angelica:
Jeg har funnet min interiørstil

Hjemme hos Angelica (37) er det myke velursofaer og stramme linjer som definerer en moderne, men personlig stil. Uttrykket hun ønsket seg fant hun i Hødnebø hos Møbelringen.

I et nytt funkishus utenfor Hokksund bor Angelica sammen med mann og to barn på åtte og seks år. Det tre etasjer store huset har god plass til flere fine soner for både små og store. Der ungene har sitt territorium i underetasjen, har mor og far en rolig – og ryddig – oase i den åpne stue- og kjøkkenløsningen i første etasje.

– Fordi barna som oftest bare er her når de skal spise, er det nesten alltid ryddig her. Det er deilig, ler Angelica.

Hun elsker det åpne og luftige rommet hvor store vinduer slipper inn maksimalt med lys. En mørk fondvegg skaper en fin kontrast, og en sittegruppe i velur fra Hødnebø innbyr til gode samtaler i stuedelen av rommet – kanskje særlig fordi de har valgt å ikke ha tv i dette rommet. Sofaen og stolene er Angelica svært godt fornøyd med.

Hjemme hos Angelica, Hødnebø Tromøya sofaserie.Hjemme hos Angelica, Hødnebø Tromøya sofaserie.
Hjemme hos Angelica, Hødnebø Tromøya sofaserie.

– Jeg ønsket meg en loungestil på sittegruppen i stuen, men uten at man skulle forsvinne helt nedi møblene – disse er helt perfekte fordi de er både kule og komfortable. Fargen på sofaen og stolene er nøytral, så jeg kan male veggene i en annen farge om jeg får lyst til det, uten at jeg samtidig må bytte ut sittegruppen, forteller hun.

Fikk stylinghjelp i butikken

Da møblene til det nye huset skulle kjøpes inn, brukte Angelica mange timer på å definere nøyaktig hva slags stil hun ønsket seg. Med utgangspunkt i sofaen hun hadde bestemt seg for, hjalp møbelspesialistene hos Møbelringen Hokksund henne med å sette sammen dekor, tekstiler og andre møbler i selve butikken, og det endte med at hun kjøpte hele «rommet» de hadde stylet.

– Jeg er vanligvis en person som hiver meg rundt og bestemmer meg raskt, men for én gangs skyld handlet jeg ikke på impuls. Jeg tok meg god tid til å virkelig kjenne etter, og mye falt på plass da jeg hadde bestemt meg for hvilken sofa jeg ønsket meg. Jeg fikk låne med meg flere ulike dekorelementer fra butikken for å se hva som fungerte best i rommet, og jeg føler virkelig at jeg har funnet min interiørstil, sier Angelica.

Hjemme hos Angelica, Hødnebø Tromøya sofaserie.Hjemme hos Angelica, Hødnebø Tromøya sofaserie.
Hjemme hos Angelica, Hødnebø Tromøya sofaserie.

Plass til personlig klassiker

Det meste av møbler og interiør i det kule funkishuset er nytt, men Angelica har også funnet plass til personlige detaljer. I et av de stramme, sorte vitrineskapene står et vakkert kaffeservise hun har arvet etter bestemoren sin. De sarte blomstene på hvitt porselen skaper en spennende kontrast mot en ellers røff og mørk stil.

– Serviset er ikke så ofte i bruk, men jeg blir glad av å se det i skapet og jeg synes det er fint å blande inn noe gammelt sammen med nye ting – og det er ekstra hyggelig når det er noe jeg har arvet etter en jeg var veldig glad i, forteller hun.

Kosekrok og tv-stue

I den øverste etasjen i huset har familien en avslappende og elegant tv-krok med to stoler med fotskammel. I likhet med sittegruppen i stuen er disse i myk velur. Angelica nyter gjerne en kopp kaffe i en av de behagelige stolene, med utsikt til den store verandaen utenfor vinduet.

– Disse stolene er så gode å sitte i, og jeg elsker både materialet og fargen, sier hun.

Angelica er veldig fornøyd med både funkishuset og stilen hun har landet på innendørs, og gleder seg til å fortsette det hyggelige arbeidet med å innrede hjemmet.

– Jeg er ikke helt i mål med alle rommene, men det er enklere å innrede videre nå som jeg har fått definert hvilken stil jeg liker og hva som fungerer for familien. God veiledning og hjelp i tillegg til et bredt utvalg av lekre møbler var gull verdt for meg, avslutter hun.

Hjemme hos Angelica, Hødnebø Tromøya 1,5-seterHjemme hos Angelica, Hødnebø Tromøya 1,5-seter
Hjemme hos Angelica, Hødnebø Tromøya 1,5-seter