5 inspirerende tips:

Gjør terrassen eller verandaen koselig i sommer

Med en uteplass har du alltid et ekstra rom tilgjengelig gjennom vår- og sommersesongen. Har du en terrasse eller veranda og trenger inspirasjon til hvordan du skal skape et koselig uteområde, får du tipsene her.

Daglig leder hos Møbelringen Alna, Maria Jeanette Øvergård, og gartner og selger for BEDD, Tom Egeberg Hvål, elsker livet utendørs – når temperaturen går i pluss og livet blomstrer.

Her får du deres tips til hvordan du skaper et fint og inspirerende uterom – uansett om du har en liten veranda eller en stor terrasse!

Har du plass, vil et utekjøkken gi deg mange timer med utendørsglede i sommer. Har du plass, vil et utekjøkken gi deg mange timer med utendørsglede i sommer.
Har du plass, vil et utekjøkken gi deg mange timer med utendørsglede i sommer.

1. Ta inne med ut!

Maria fra Møbelringen Alna mener at å flytte mest mulig av «innelivet» utendørs gjennom sommeren, gir oss økt livskvalitet. Har du plass til et utekjøkken i tillegg til grillen på terrassen eller verandaen, anbefaler hun det på det varmeste.

Øvergård er ekstra begeistret for utekjøkkenet Newport, som du får kjøpt hos Møbelringen. Kjøkkenet er 180 cm bredt, har vask og kran, og kobles til kaldtvann med hageslange.

Porto er et flatvevd teppe i polypropylen, beregnet for både ute- og innebruk. De varme fargene skaper en lun og innbydende stemning, og du kan enkelt bruke flere gulvtepper for å dele opp uteplassen i ulike soner. Porto er et flatvevd teppe i polypropylen, beregnet for både ute- og innebruk. De varme fargene skaper en lun og innbydende stemning, og du kan enkelt bruke flere gulvtepper for å dele opp uteplassen i ulike soner.
Porto er et flatvevd teppe i polypropylen, beregnet for både ute- og innebruk. De varme fargene skaper en lun og innbydende stemning, og du kan enkelt bruke flere gulvtepper for å dele opp uteplassen i ulike soner.

2. Skap soner med gulvtepper

– Jeg får ofte spørsmål om hvordan man kan gjøre terrassen koselig, og mange er på jakt etter inspirasjon til interiør på terrassen sin. Mitt beste tips er i tillegg til å bruke masse puter og pledd også ute, å bruke gulvtepper for å skape soner i uteområdet, forteller Maria.

Skal du la teppene ligge ute også når det kommer en regnskur, må det være beregnet til dette – bruker du et teppe som er ment for innendørsbruk, må du huske å hente det inn om det skulle falle noen sommerlige regndråper.

Selv en balkong kan få en smak av hagefølelse om du bruker de smarte plantekassene fra BEDD. De er produsert i Norge og passer godt til klimaet vårt – og kan skreddersys for å passe perfekt hos deg. Selv en balkong kan få en smak av hagefølelse om du bruker de smarte plantekassene fra BEDD. De er produsert i Norge og passer godt til klimaet vårt – og kan skreddersys for å passe perfekt hos deg.
Selv en balkong kan få en smak av hagefølelse om du bruker de smarte plantekassene fra BEDD. De er produsert i Norge og passer godt til klimaet vårt – og kan skreddersys for å passe perfekt hos deg.

3. Pynt med planter og blomster

Gartner og salgssjef i BEDD, Tom Egeberg Hvål, vil bort fra inntrykket mange har av at man må ha metervis med plen for å få hagefølelsen. Han mener at en hage er det du gjør den til selv, og at det er fullt mulig å få det til på en veranda eller terrasse.

– Jeg pleier å si at alle har hage. Selv om du ikke har en gressplen eller en kjempestor veranda, har alle et område som de kan pynte med blomster og planter. Det kan være inngangspartiet, vinduskarmen eller en liten balkong, sier han.

Hans beste tips for å skape god sommerstemning på uteplassen, er ikke overraskende planter.

– Roser, lavendel, et lite syrintre – det gjør noe med deg å omgi deg med vakre planter og blomster som lukter godt. Det er pent å se på og skaper glede, og det er noe alle trenger, tror han.

Et fat med utvalgte gjenstander og en lyslykt gjør seg på utebordet.Et fat med utvalgte gjenstander og en lyslykt gjør seg på utebordet.
Et fat med utvalgte gjenstander og en lyslykt gjør seg på utebordet.

4. Innred med din personlige stil

Lag små samlinger med personlige gjenstander og ting du er glad i også utendørs. Lyslykter skaper en lun stemning, og noen myke og fine puter gjør det ekstra koselig å sitte ute hele kvelden. Stikkordet er nettopp personlig, mener Maria i Møbelringen.

– Stilen på uteområdet ditt skal i likhet med møblene du har valgt inne, reflektere hvem du er og være i din personlige stil. Det viktigste er at du synes det er koselig og avslappende å være på terrassen eller verandaen, mener hun.

Et nett cafésett får en liten uteplass til å virke større. Her Capri cafèsett med to stoler og bord.Et nett cafésett får en liten uteplass til å virke større. Her Capri cafèsett med to stoler og bord.
Et nett cafésett får en liten uteplass til å virke større. Her Capri cafèsett med to stoler og bord.

5. Velg smarte og funksjonelle terrasse- og verandamøbler

Når du skal innrede en liten terrasse, eller trenger inspirasjon til en liten veranda, er det én ting som gjelder: Møbler som ikke tar opp for mye plass – og som gjerne kan brukes til flere ting.

– Et cafésett eller en liten modulsofa er perfekt for deg som ikke har så mye plass. Flerfunksjonelle møbler som en sofa som har integrert solseng er også gull verdt når du vil ha maksimalt ut av den plassen du har, sier Maria Jeanette Øvergård i Møbelringen.

Her er utvalgte hagemøbler: