Trend / Inspirasjon:
Folkefavoritter og personlige klassikere

Hva er egentlig en møbelklassiker? Er det en stol som er tegnet av en verdenskjent designer, men som er vond å sitte på? En sofa som har vunnet internasjonale priser, men som koster mer enn de fleste av oss har i huslån? Eller et salongbord laget i et materiale som ikke tåler at det faktisk blir brukt? Hvem er det egentlig som bestemmer hva som regnes som en «klassiker»?

Møbelringen mener at en møbelklassiker like gjerne kan være den gode sofaen dere har hatt i 12 år, og som har plass til både familien, hunden og gjester. Eller godstolen som har blitt formet etter mange år med middagshvil, og som derfor har blitt så myk og inviterende at man blir søvnig bare av å se på den. De kaller det for personlige klassikere.

– Det er mest vanlig å tenke på ikoniske møbler tegnet av kjente designere når man snakker om klassikere, men vi mener det er på tide å snu litt på dette. For oss er en møbelklassiker et møbel som varer, som blir brukt aktivt hver eneste dag, og som gjerne er høyt elsket lenge etter at man «burde» ha byttet det ut. Det er du som bestemmer hva som er en klassiker hjemme hos deg, sier Åse Sivertsen i Møbelringen.

Hun mener at det ligger et element av bærekraft i å ikke skifte ut sofaen etter trender som kommer og går, men heller satse på varige møbler som man kan bli glad i og som får beholde æresplassen i stuen i mange år.

– Hos Møbelringen har vi lyst til å snakke om de møblene som man bygger resten av rommet rundt, de møblene som gjerne går i arv, og som er klassikere for de som eier dem. For oss er en klassiker et møbel du ikke vil selge videre, og som tåler tidens tann. Det er materialer og farger som ikke går ut på dato, og design som inviterer til å bli brukt. Det er rett og slett møbler du blir glad i, forteller hun.

Tradisjon møter trend hos Hødnebø

Hødnebø er en av de merkevarene som har utallige personlige klassikere trygt plassert i hjem over hele landet. Hødnebø henter inspirasjon fra norske og skandinaviske designtradisjoner – og med det ambisiøse mottoet om å skape møbler for livet, møter de Møbelringens tankegang om varighet og personlig stil.

– Når Hødnebø sier at de lager sofaer for både fredager og frierier, frokost og fest, treffer det midt i møbelhjertene våre, for det er nøyaktig det vi ønsker at kundene våre skal oppleve at vi tilbyr. Nemlig de møblene som skaper et hjem man kan leve i, ikke bare vise frem på sosiale medier, selv om vi i likhet med de fleste også er svake for «likes», ler Åse Sivertsen i Møbelringen.

Hødnebø klassikerHødnebø klassiker
Hødnebø klassiker

Nytt og gammelt – side om side

Fordi møblene vi ikke vil gi slipp på, og som vi elsker i år etter år, som oftest også er av svært god kvalitet, går de gjerne i arv. Åse i Møbelringen mener at det er et tegn på at et møbel virkelig er en klassiker, når det lar seg kombinere med møbler av nyere dato – satt sammen til en personlig og unik stil.

– Vi har kunder hos oss som har arvet for eksempel en klassisk Hødnebø sofa, og som ønsker seg et nytt salongbord til denne. Da er det utrolig kult å kunne tilby et bord som ikke bare er laget av samme produsent, men som også tilfører et element av noe moderne til det klassiske, sier hun.

Selv om et eldre møbel med en lang historie lettere får status som en klassiker, må det ikke ha stått i bestemors barndomshjem for å kvalifisere til heltestatus. Din personlige klassiker kan like gjerne være det nye spisebordet du har kjøpt med tanke på å få plass til hele familien.

– Hvis et møbel gir deg en umiddelbar følelse av at det hører til hjemme hos deg, og du har både glede og nytte av det hver dag, vil jeg definitivt si at du har fått deg en møbelklassiker, avslutter Sivertsen.