Trend / Inspirasjon:
De syv viktigste interiørtrendene for 2020

Dette er trendene som vil prege hjemmet ditt i 2020: Varighet, naturmaterialer og ikke minst personlig stil.

Vi elsker å pusse opp og fornye hjemmene våre – og det er jo ikke så rart når vi tilbringer så mye tid innendørs som vi nordmenn faktisk gjør. De siste årene har pendelen svingt fra raske trender og hyppige utskiftninger av interiøret, til fokus på varighet og personlig stil. Her er de syv viktigste trendene for året.

1. Naturmaterialer

Treverk i alle farger, fra mørk retroteak til lys, såpevasket eik har vært på radaren en god stund allerede, og trenden ser ikke ut til å forsvinne med det første. Taktile naturmaterialer gir en lun og innbydende stemning hjemme, og har en varig kvalitet over seg som virker tiltrekkende på mange. Vi ser til naturen for å hente inspirasjon til veien videre, og lin, bomull, tre og skinn gir en personlig stil. En ekstra bonus er at disse materialene også blir finere og finere med årene – noe som definitivt rimer godt med økt fokus på bærekraft, fordi man beholder og bruker møblene lenger.

Hødnebø Risør, Hellesund, Viola pledd, Hødnebø puter.Hødnebø Risør, Hellesund, Viola pledd, Hødnebø puter.
Hødnebø Risør, Hellesund, Viola pledd, Hødnebø puter.

2. Fleksibilitet

Vi har blitt vant til at det meste kan tilpasses behovene våre, og dette gjelder også møblene vi velger. Stor familie, liten familie, mine, dine, våre barn – og kanskje en liten hund? Fordi ingen husholdning er helt lik, går tendensen mot at møbler skal kunne tilpasse seg deg gjennom såkalt skreddersøm. En sofa skal kunne bygges ut med flere moduler etter behov, og spisebordet bør kunne utvides til å ha plass til et par ekstra gjester som dukket uventet opp til middagsselskapet.

Hødnebø Lillesand, Dis glassvase, Charles teppe, Strado lampefot med skjerm.Hødnebø Lillesand, Dis glassvase, Charles teppe, Strado lampefot med skjerm.
Hødnebø Lillesand, Charles teppe, Strado lampefot med skjerm.

3. Kvalitet og varighet

Bruk-og-kast-kulturen er på hell, og vi ser etter møbler og interiør som varer. Trenden går mot å velge kvalitet fremfor kvantitet, og vi er villige til å investere noen flere kroner for møbler som vi vet kan holde i mange år fremover. Det betyr også at vi velger klassiske møbler i materialer som ikke går av moten om et halvt år, og som passer vår personlige stil. Den stilen vi er mest komfortable med, og som kler personligheten vår, er også den stilen som er mest varig – derfor ser mange nå etter møbler som de ikke vil gå lei etter kort tid.

Hødnebø Hankø vitrineskap, Kragerø spisesofa, Ryvingen lanterne.Hødnebø Hankø vitrineskap, Kragerø spisesofa, Ryvingen lanterne.
Hødnebø Hankø vitrineskap, Kragerø spisesofa, Ryvingen lanterne.

4. Miks og match

Trenden med en mer personlig stil gjør seg også gjeldende gjennom et stadig større fokus på detaljene som pynter opp en ellers nøytral og klassisk stil. Å skifte tekstiler og pyntegjenstander er en fin måte å oppdatere rommet til en ny sesong, og gir også flere muligheter til å eksperimentere med nye farger eller mønstre uten at man forplikter seg til en større investering.

Hødnebø Risør, Ryvarden kurv, Hødnebø puter.Hødnebø Risør, Ryvarden kurv, Hødnebø puter.
Hødnebø Risør, Ryvarden kurv, Hødnebø puter.

5. Farge på veggene

De kremhvite veggers tid er forbi, og stadig flere våger å teste ut andre farger i stue, på soverommet, på kjøkkenet eller i gangen. Selv om vi gjerne beholder de helt lyse fargene i størsteparten av huset eller leiligheten, dukker det oftere opp kontrastvegger med sprekere nyanser i mange hjem. Å endre veggfargen i et rom er en enkel måte å fornye hjemmet sitt på – og fordi det er så enkelt å male over igjen dersom du skulle ombestemme deg, er det er også en rimelig måte å friske opp for en ny sesong.

For 2020 har Fargerike plukket ut Elvesand som Årets farge. Inspirasjonen til fargen har de funnet i naturen, med elvens bunn sammen med stein og fjell som den tydeligste referansen. Fargen skaper lune og personlige rom, og gir deg et nøytralt, men spennende lerret å ta utgangspunkt i.

North 6814 kontinentalseng, Hødnebø Slettnes lampe, Lydia glassboks, Nova glasslykt, Sebra pute.North 6814 kontinentalseng, Hødnebø Slettnes lampe, Lydia glassboks, Nova glasslykt, Sebra pute.
North 6814 kontinentalseng, Hødnebø Slettnes lampe, Lydia glassboks, Nova glasslykt, Sebra pute.

6. Grønne planter

Å få naturen tettere på gjør seg ikke bare gjeldende i farger på veggene og møbler i naturmaterialer. Også de grønne plantene har fått en renessanse. De er relativt enkle å stelle og få til å trives, og gjør en enorm forskjell på uttrykket i rommet. Planten «Monstera», for mange også kjent som vindusblad, har gått sin seiersgang på mang en interiørblogg de siste årene, og denne trenden fortsetter også i år. Også de lettstelte og vakre sukkulentene holder stand som grønne dekorelementer i norske hjem.

Velg gjerne blomsterpotter i rustikk keramikk til de grønne plantene dine, for å treffe flere trender på én gang – de tunge, store pottene er tilbake for fullt og finnes i utallige vakre farger.

City spisesofa, Orbit spisebord.City spisesofa, Orbit spisebord.
City spisesofa, Orbit spisebord.

7. «Nipsen» er tilbake

Keramikken er tilbake, og det er også nipsen – dog i en oppdatert versjon. Du trenger ikke lete frem de gamle porselensfigurene til bestemor for å koble deg på denne trenden, det finnes mer oppdaterte og kulere varianter å få tak i. Trikset her er å skape små, personlige stilleben på rene flater, som på en skjenk eller i bokhyllen. Et brett med et familiebilde i en vakker ramme, sammen med en pen vase, et duftlys og en dekorativ figur, gir deg et oppdatert og kult uttrykk på «nipsen».

Hødnebø Tromøya, Adele, Sunset, Viola, Langenes, Harvey brett og bilderamme.Hødnebø Tromøya, Adele, Sunset, Viola, Langenes, Harvey brett og bilderamme.
Hødnebø Tromøya, Adele, Sunset, Viola, Langenes, Harvey brett og bilderamme.