Årets interiørtrender – og slik bruker du dem

Vårens nye trender bugner av runde linjer, glødende fargetoner og sanselige tekstiler. Men hvordan tar du trendene hjem uten å måtte endre alt? La oss ta deg med på en uekstrem oppussing.

Årets trendmøbler er perfekte å snike inn blant det du allerede har, for å gi hjemmet en vårfornyelse mens din personlige stil blir bevart.

Her er seks hete trender å ta med hjem i år.

Hjellegjerde Anne, WoodStory Akustik skap, Lyngen gulvteppe, Maiko puffHjellegjerde Anne, WoodStory Akustik skap, Lyngen gulvteppe, Maiko puff
Hjellegjerde Anne, WoodStory Akustik skap, Lyngen gulvteppe, Maiko puff
WoodStory Akustik sofabord, Hjellegjerde Anne modulsofaWoodStory Akustik sofabord, Hjellegjerde Anne modulsofa
WoodStory Akustik sofabord, Hjellegjerde Anne modulsofa

1) Slipp naturen inn

Årets sterkeste trend er organisk. Materialer som tre, terrakotta og naturstein står i fokus. Bølgende former som minner om havet mykner opp og beroliger. Dette er en trend som appellerer til både psyken og sansene, og gjør hjemmet til et ekstra godt sted å være. Fyll rommet med planter, jord- og grønntoner, så har du din egen lille oase hjemme. Abstrakte naturmotiver og naturlig lys setter stemningen: Du er hjemme og du kan slappe av.

Før, se forandringen i neste bilde.Før, se forandringen i neste bilde.
Før, se forandringen i neste bilde.
Etter: Gulvteppet Velvet gir mer varme og kontrast til understellet på spisebordet fra Woodstory og spisestolene fra Stressless. Sammen med nye vaser, lysestaker, veggpynt og en plante som er flyttet fra et annet rom, føles spisestuen ny og levende.Etter: Gulvteppet Velvet gir mer varme og kontrast til understellet på spisebordet fra Woodstory og spisestolene fra Stressless. Sammen med nye vaser, lysestaker, veggpynt og en plante som er flyttet fra et annet rom, føles spisestuen ny og levende.
Etter: Gulvteppet Velvet gir mer varme og kontrast til understellet på spisebordet fra Woodstory og spisestolene fra Stressless. Sammen med nye vaser, lysestaker, veggpynt og en plante som er flyttet fra et annet rom, føles spisestuen ny og levende.
– Verden kan føles litt utrygg, derfor ser vi en dragning mot det nære og autentiske.
Solfrid Børve Figenschou, kategorisjef i Møbelringen.Solfrid Børve Figenschou, kategorisjef i Møbelringen.
Solfrid Børve Figenschou, kategorisjef i Møbelringen.

Eksempler organiske møbler og interiørartikler:

Brooklyn skjenkBrooklyn skjenk
Brooklyn skjenk

2) Dempet soloppgang

Årets heteste fargeskala er en dempet 70-tallskoloritt i duse rosatoner, aprikos, varm beige og glødende nyanser av brunt. Dette er myke og behagelige farger som skaper ro og trygghet. Brunt og beige er fine basefarger som gir varme og får klarere farger til å skinne.

Før, se forandringen i neste bilde.Før, se forandringen i neste bilde.
Før, se forandringen i neste bilde.
Nattbordet er byttet ut med Alfred nattbord, sengetøyet Breeze i matt rosa, og speil og putetrekk som gir dybde og glød til rommet.Nattbordet er byttet ut med Alfred nattbord, sengetøyet Breeze i matt rosa, og speil og putetrekk som gir dybde og glød til rommet.
Nattbordet er byttet ut med Alfred nattbord, sengetøyet Breeze i matt rosa, og speil og putetrekk som gir dybde og glød til rommet.
– Søvn er viktig, derfor er soverommet et viktig rom. I tillegg til at du trenger en god seng, bør det være hyggelig å oppholde seg der, sier Solfrid Børve Figenschou, kategorisjef i Møbelringen.

Møbler og interiørartikler i trendfargene:

Bellagio sofaserieBellagio sofaserie
Bellagio sofaserie

3) Runde linjer er rett

Interiør i runde former gir rommet en varm og koselig følelse. Runde bord, buede sofaer og myke stoler er en fantastisk måte å mykne opp et rom på, samtidig som kurvene gjør at det føles større.

Myke tekstiler og rike teksturer forsterker det sanselige, som hvilestolen Bellagio i gangen over.

– Det handler om å gjenskape naturens former. Det uperfekte – det autentiske, forteller Solfrid.

Før, se forandringen i neste bilde.Før, se forandringen i neste bilde.
Før, se forandringen i neste bilde.
Kvadratiske sofabord ble byttet ut med runde Akustik fra Woodstory. Sammen med nye puter og vase i munnblåst glass har stuen fått et nytt preg.Kvadratiske sofabord ble byttet ut med runde Akustik fra Woodstory. Sammen med nye puter og vase i munnblåst glass har stuen fått et nytt preg.
Kvadratiske sofabord ble byttet ut med runde Akustik fra Woodstory. Sammen med nye puter og vase i munnblåst glass har stuen fått et nytt preg.

Her er noen møbelnyheter:

Toppen av Maiko-puffene kan brukes som serveringsbrett, eller vendes slik at puffen blir til et bord.Toppen av Maiko-puffene kan brukes som serveringsbrett, eller vendes slik at puffen blir til et bord.
Toppen av Maiko-puffene kan brukes som serveringsbrett, eller vendes slik at puffen blir til et bord.

4) Multifunksjonelle møbler

Det har skjedd mye på denne fronten de siste årene. Ingenting er som en skikkelig god sovesofa når du får overnattingsgjester, eller en seng med oppbevaring om du har dårlig plass.

Multifunksjonelle møbler kan også være ganske så dekorative, som Maiko-puffene på bildet over. Ikke bare kan du oppbevare ting i dem, toppen kan brukes som serveringsbrett, eller vendes slik at puffen blir til et bord.

Med en sovesofa kan gjesterommet raskt forvandles til en TV-stue.
Med en sovesofa kan TV-stuen raskt forvandles til et gjesterom.Med en sovesofa kan TV-stuen raskt forvandles til et gjesterom.
Med en sovesofa kan TV-stuen raskt forvandles til et gjesterom.
Scarlett sofabord kommer i flere varianter. Her kombinert med Kos hjørnesofa.Scarlett sofabord kommer i flere varianter. Her kombinert med Kos hjørnesofa.
Scarlett sofabord kommer i flere varianter. Her kombinert med Kos hjørnesofa.

5) 70-tall-stilen

Loungesofaer, pelsete tekstiler, runde former, brun- og oransjetoner: 70-tallet er tilbake! Er det ikke gøy hvordan en klassisk sofa med uventet farge eller spennende tekstur kan bli hjemmets midtpunkt? Ikke vær redd for å leke!

– Innred med det som gjør deg glad, anbefaler Solfrid.

Før, se forandringen i neste bilde.Før, se forandringen i neste bilde.
Før, se forandringen i neste bilde.
Lenestolen er byttet ut med Stressless Nordic, og gulvteppet med organiske Eyre. Hunden er den samme.Lenestolen er byttet ut med Stressless Nordic, og gulvteppet med organiske Eyre. Hunden er den samme.
Lenestolen er byttet ut med Stressless Nordic, og gulvteppet med organiske Eyre. Hunden er den samme.

Eksempler på 70-tallsinspirerte møbler:

Dekorer uteplassen med gulvtepper og tekstiler og skap et pusterom i hverdagen.Dekorer uteplassen med gulvtepper og tekstiler og skap et pusterom i hverdagen.
Dekorer uteplassen med gulvtepper og tekstiler og skap et pusterom i hverdagen.

6) Hage/uterom

Det kan ligge et enormt potensiale i hagen eller den lille balkongen - tenk på det som et ekstra rom. Dekorer uteplassen med gulvtepper og tekstiler og skap et pusterom i hverdagen. For en liten uteplass vil modulbaserte møbler være perfekt, og om du ikke har plen kan plantekasser gi deg hagefølelsen.