Årets 7 interiørtrender

- og størst av alt er hjemmekosen

 

Interiørtrendene for 2024 tar oss rett inn i komfortsonen. Vi lar oss inspirere til koseligere interiør som legger til rette for å virkelig nyte stundene hjemme.

Årets 7 interiørtrender - og størst av alt er hjemmekosen

Interiørtrendene for 2024 tar oss rett inn i komfortsonen. Vi lar oss inspirere til koseligere interiør som legger til rette for å virkelig nyte stundene hjemme.

Kjersti Rostad, trendekspert i Møbelringen, kan fortelle at i år er det aller mest trendy å ha det hjemmekoselig. 2024 blir året hvor hjemme blir best. Ut med stramme interiør hvor man må sitte med rett rygg, i år går vi inn i komfortsonen! Sleng deg ned i sofaen og nyt. Vi vil ha varme og innbydende hjem, med farger, tekstiler, mønstre og detaljer som forteller noe om de som bor der. Et lite hint av maksimalisme er det som får hjertene til å dunke ekstra hardt i år. 

 

– For hvorfor skulle det egentlig være en motsats mellom å ha et tidsriktig hjem og hjemmehygge?

 

Trendekspert Kjersti Rostad i Møbelringen gir deg de største interiørtrendene for 2024. Hos Møbelringen er vi først og fremst opptatt av at vår fagkunnskap gir ditt hjem hygge.


1. Maksimalisme

Interiørtrenden for 2024 byr på mer av det som gir oss en følelse av glede og tilhørighet. Vi leker med flere mønstre, farger, nytt og gammelt, tekstiler og tepper for å skape vårt personlige univers. Hjemmene våre skal ikke se ut som den samme utgaven av et interiørmagasin, de skal være hjemmekoselige.

Vi blir flinkere til å mikse og matche interiøret vi allerede har med det vi ønsker oss av nytt.

-Hva med å beholde spisebordet, og bare bytte ut stolene? Eller motsatt? Kjersti tipser om å bruke det du har som inspirasjon til å tenke nytt, slik at du kan kombinere det du har med nye og mer moderne møbler. Slikt blir det personlighet av.

-Ingen er mer ekspert på hjemmet enn de som bor der, sier Kjersti. Kjenn etter hva du liker best og bruk dette som utgangspunkt for å tilføre noe nytt. Husk, det skal ikke mye til for å få en forandring. Kombiner trendene for å lage det hjemmekoselig hos deg, sier eksperten.

-Skap din egen komfortsone. På mønsterfronten mikser vi og bryr oss ikke så mye om det matcher. Vi velger oss mange puter og mange pledd i sofaen, og kombinerer teksturer, farger og materialer. La det bugne på, oppfordrer Kjersti.

mia_kontinentalsengmia_kontinentalseng
Passion Mito sofa med runde former og et moderne uttrykk
  

2. Runde former

Årets nyheter preges av å være formet med rund hånd. Stoler, sofaer, bord og nå også sengen har en avrundet, myk form. Runde former er umiddelbart med på å gjøre det lunere, mer dekorativt og mer  hjemmekoselig. Men visste du at en rund form kan gi en bedre romfølelse? 

-Runde former gir en flott kontrast til de mange rette linjene som naturlig oppstår i hjemmene våre, forteller Rostad. De aller fleste hjem er jo unektelig litt firkantede, og et møbel med rund form gir en følelse av balanse og flyt. I små rom gir et rundt møbel større romfølelse. I et stort rom vil man oppleve at en rund sofa, eller et rundt spisebord, kan skape soner som ikke nødvendigvis må være avlange, og dermed åpner opp for nye måter å innrede på.

mia_kontinentalsengmia_kontinentalseng
Her er Mia seng 160x200 cm med gavl, med Basic pocketmadrass og Comfort overmadrass, tekstil Shaun Natur, ben sort. Prisen inkluderer komplett seng med gavl slik som avbildet.kr 28 999.

3. Beige og brente jordfarger

-Tenk deg at du er ute og går i Frankrike eller Italia. Rundt deg er det kalkstein og den deilige Middelhavs-varmen slår imot deg. Akkurat disse fargene man ser her, finner vi igjen på årets møbler, forteller Kjersti.

Beige har for lengst tatt over tronen som tiårets hit. Vi blander det beige med dype farger. Det kan være alt fra dempede rosatoner, grønt til brent orange. Fargene jorder beige interiører, og gir det personlighet.

-Særlig varme jordfarger og bruntoner ser vi mye av. Årets farge for 2024, kåret av Fargerike, ble nettopp en brun nyanse. Dette passer godt sammen med de nøytrale basefargene og gjør det enkelt å skape dybde og personlighet til rommet, forteller Kjersti.
Det er lov å være kreativ og husk også at kontraster kan skapes med ulike tekstiler og spennende materialer.

Stressless® Bay spisestol med runde former og verdenskjent sittekomfort. Glide-systemet gjør at rygg og sete følger dine bevegelser.
Wonderland® K6 kontinentalseng med støtte og trykkavlastning, slik at kroppen kan slappe bedre av og du får bedre søvnkvalitet.
  
   

4. Retroformer

Formene fra forrige århundres retro er tilbake, men i ny kledelig drakt. I 2024 tar vi bare med oss høydepunktene, og lar plast, rysjer og blomstermønstre fra fordums tid ligge i arkivet. Vi lar nostalgien møte fremtiden, og oppdaterer og finpusser stilen til å passe inn i vår norske hjemmekos. Lavmælt luksus, om du vil. Møblene står stilmessig godt side om side med både gamle klassikere og mer moderne møbler.

-Tenk deg former som kunne passet inn i et luksushjem i Hollywood, sier Kjersti litt spøkefullt. Her på Møbelringen har vi tatt inn møbler som passer inn i norske hjem, og som kan mikses med det du allerede har.

  

5. Mørkt treverk

Varmere og mørkere treverk tar over for den blonde bølgen som har gått over flere tiår. Tre som materiale bringer varme og hjemmekos inn. Uansett tresort blir det ikke feil, men vil du spille på interiørtrenden for 2024 er det de mørke treslagene du skal gå for. Særlig ser vi mye mørkbeiset eik.

Mørkere treverk har en helt egen evne til å tilføre eleganse og følelse av eksklusivitet.

-Hvis du lar tankene vandre til en engelsk herreklubb, er det kanskje ikke stilen du vil ha hjemme, men følelsen av kvalitet og varighet fra det mørke treverket, tar vi gjerne med oss inn i hjemmene våre, forklarer Kjersti.

Dette gjør det enkelt å få til en unik miks der egen personlighet kommer frem, uten at du skal måtte bytte ut hele innredningen!

Se flere spisemøbler her

Collum spisebord i røkt oljet eik. Kan forlenges med to endeplater
  

6. Spiler og søyler

Spiler er overalt, det er bare å se rundt seg. I kafeer, i offentlige rom, på vegger, terrasser og nå også på møbler. Vi blir ikke lei! Først og fremst er det effektfullt. Dernest er det en smakfull trend vi kan leve med i mange år. Spilene er i tillegg et trygt valg, vi har til gode å møte noen som ikke synes det er fint.

-Spilene er rett og slett som den perfekte foundation, damer! De blender sømløst inn i hjemmet, men hever finishen mange hakk, smiler Kjersti.

 Se våre vitrineskap og skjenker her

  

7. Marmor går fra trend til tidløs klassiker

Mange trodde marmortrenden skulle dabbe av, men den henger med fordi vi elsker den! Marmor beholder definitivt plassen på lista over trendene for 2024. Lys marmor, farget marmor eller brun marmor er like aktuelt.

-Marmor er først og fremst et elegant materiale, men likevel allsidig i bruk. Den er enkel å krydre så den passer til alle slags stilarter. Kanskje er det derfor den er blitt så utbredt igjen, for marmoren ser vi både i den unge leiligheten og i de klassisk møblerte hjemmene, sier Kjersti.

Klikk her for å se alle våre sofabord

Brooksville sofabord med rund bordplate i brun marmor.
Brooksville sofabord med marmortopp. Fåes også i hvit marmor og med ben lys eikefiner