7 interiørtrender vi har tro på i 2023

Organiske former, oljet treverk – og enkle måter å fornye hjemmet på. Her er de nye interiørtrendene som vil sette sitt preg på hvordan vi innreder i året som kommer.

Nytt år, ny inspirasjon til hjemmet! Årets møbeltrender og interiørnyheter byr på noe for enhver smak og stil. Møbelringens trendekspert Kjersti Rostad forteller at både treverk og runde bord fortsetter å prege hjemmene våre også i år. Men du trenger ikke å bytte ut alle husets møbler for å holde deg oppdatert:

– Det er ikke lenger slik at interiørtrendene endrer seg dramatisk fra år til år, og det tror jeg skyldes at vi tenker mer langsiktig når vi investerer i møbler. Hos Møbelringen ser vi at folk ønsker kvalitetsmøbler som varer, og at de er tro mot sin personlige stil når de kjøper noe nytt, sier hun og fortsetter:

– De fleste av oss synes likevel det er hyggelig å friske opp og fornye litt hjemme innimellom, og det kan vi heldigvis gjøre med enkle grep.

Her får du ekspertens tips til hvilke nyheter du kan finne i butikkene fremover, og hvordan du kan la deg inspirere til å inkludere dem i hjemmet ditt.

Hjelper deg med å få det fint hjemme: Trendekspert Kjersti Rostad jobber hos Møbelringen i Orkanger. Hun hjelper kunder som ønsker veiledning og inspirasjon til å få det fint hjemme, og mener det ofte skal lite til for å friske opp et rom.Hjelper deg med å få det fint hjemme: Trendekspert Kjersti Rostad jobber hos Møbelringen i Orkanger. Hun hjelper kunder som ønsker veiledning og inspirasjon til å få det fint hjemme, og mener det ofte skal lite til for å friske opp et rom.
Hjelper deg med å få det fint hjemme: Trendekspert Kjersti Rostad jobber hos Møbelringen i Orkanger. Hun hjelper kunder som ønsker veiledning og inspirasjon til å få det fint hjemme, og mener det ofte skal lite til for å friske opp et rom.

Møbler i organiske former

Det skal godt gjøres å ikke ville krype opp i lenestolen Comet, med en god bok og en kopp te. De myke formene og tekstilet gjør den varm og inviterende, og tilsetter du en matchende pall å hvile føttene på, blir det husets mest populære kosekrok.Det skal godt gjøres å ikke ville krype opp i lenestolen Comet, med en god bok og en kopp te. De myke formene og tekstilet gjør den varm og inviterende, og tilsetter du en matchende pall å hvile føttene på, blir det husets mest populære kosekrok.
Det skal godt gjøres å ikke ville krype opp i lenestolen Comet, med en god bok og en kopp te. De myke formene og tekstilet gjør den varm og inviterende, og tilsetter du en matchende pall å hvile føttene på, blir det husets mest populære kosekrok.
Runde former:  Sofabordet Scarlett treffer på flere aktuelle møbeltrender, med sin kombinasjon av runde former og spiler i treverk. Det fås i flere størrelser, og i både lyst og sort tre.Runde former:  Sofabordet Scarlett treffer på flere aktuelle møbeltrender, med sin kombinasjon av runde former og spiler i treverk. Det fås i flere størrelser, og i både lyst og sort tre.
Runde former: Sofabordet Scarlett treffer på flere aktuelle møbeltrender, med sin kombinasjon av runde former og spiler i treverk. Det fås i flere størrelser, og i både lyst og sort tre.

De organiske formene finner vi igjen i runde bord, buede sofaer, myke stoler og på dekorgjenstander i keramikk. Det skal føles naturlig, og ikke for stramt og hardt, forteller Kjersti.

– Vi ønsker at hjemmene våre skal være et sted å puste ut, leve og slappe av, og da oppleves møbler i organiske former kanskje som varmere og mer innbydende enn de mer stramme og minimalistiske møblene.

Sanselig pynt: Vasen Wilma fra Broste Copenhagen gir et naturlig og organisk uttrykk, og gir en lun og personlig stil. Sanselig pynt: Vasen Wilma fra Broste Copenhagen gir et naturlig og organisk uttrykk, og gir en lun og personlig stil.
Sanselig pynt: Vasen Wilma fra Broste Copenhagen gir et naturlig og organisk uttrykk, og gir en lun og personlig stil.

Små grep, stor forandring

En viktig trend for året er å ta vare på tingene vi har, og dyrke sin personlige stil. Dekor som vaser, skulpturer og lysholdere er perfekt til å friske opp hjemmet uten å bytte ut de store møblene, det samme er å tilsette nye tekstiler som puter og pledd.

– Skal du investere i møbler som sofa eller lenestoler i år, kan det være verdt å vurdere en nøytral farge i et slitesterkt tekstil, så den enkelt kan oppgraderes med nytt tilbehør neste år, foreslår eksperten.

På bildet nedenfor ser du modulsofaen Hjellegjerde Softline, et populært valg for mange av våre kunder. Her finner du også Woodstory Akustik høyskap, som du også kan matche med andre heltremøbler fra vår flotte Woodstory-serie.

Hjellegjerde Softline er en modulbasert loungesofa med ekstra dybde og myke puter for herlig avslapping. Puter, pledd og dekor sørger for å oppdatere stilen når du ønsker en fornyelse. Hjellegjerde Softline er en modulbasert loungesofa med ekstra dybde og myke puter for herlig avslapping. Puter, pledd og dekor sørger for å oppdatere stilen når du ønsker en fornyelse.
Hjellegjerde Softline er en modulbasert loungesofa med ekstra dybde og myke puter for herlig avslapping. Puter, pledd og dekor sørger for å oppdatere stilen når du ønsker en fornyelse.

Dype rosafarger og varm beige

Dempet rosa: Hvilestolen Henriette er både elegant og klassisk – og ikke minst veldig god å sitte i.Dempet rosa: Hvilestolen Henriette er både elegant og klassisk – og ikke minst veldig god å sitte i.
Dempet rosa: Hvilestolen Henriette er både elegant og klassisk – og ikke minst veldig god å sitte i.

Fargepaletten for 2023 byr på dempede rosatonene, sammen med varme varianter av beige, som føles mest komfortabelt og behagelig hjemme. Aprikos, greige og grønt er også med.

– På samme måte som vi velger møbler som skal vare, vil det å velge en fargepalett som ikke går ut på dato med det første være det mest bærekraftige valget. Likevel har mange begynt å tenke litt utenfor boksen når det gjelder farger, forteller Kjersti, og fortsetter:

– Rosa er en sterk trend, men du kan fint velge en dusere rosafarge om det passer bedre hjemme hos deg.

Ønsker du en en god lenestol i samme stil som på bildet ovenfor? Klikk her for å se mer på Henriette lenestol og noen av de flotte tekstilvariantene og fargene du kan velge mellom.

Pene detaljer: Vasen Dulci har en sart rosafarge og et pent mønster, og er en enkel måte å inkludere en fargetrend i din egen, personlige stil hjemme. De myke formene og den dempede fargen på gulvteppet Eyre gir en behagelig ro i rommet.Pene detaljer: Vasen Dulci har en sart rosafarge og et pent mønster, og er en enkel måte å inkludere en fargetrend i din egen, personlige stil hjemme. De myke formene og den dempede fargen på gulvteppet Eyre gir en behagelig ro i rommet.
Pene detaljer: Vasen Dulci har en sart rosafarge og et pent mønster, og er en enkel måte å inkludere en fargetrend i din egen, personlige stil hjemme. De myke formene og den dempede fargen på gulvteppet Eyre gir en behagelig ro i rommet.

Oljet treverk i mørke nyanser

Filippa rundt spisebord i oljet heltre eik, kan utvides med opptil to ileggsplater, så du får plass til alle gjestene dine. Spisestolen Alison får du både med og uten armlene, og den har en smart svingfunksjon. Den har svært god sittekomfort.Filippa rundt spisebord i oljet heltre eik, kan utvides med opptil to ileggsplater, så du får plass til alle gjestene dine. Spisestolen Alison får du både med og uten armlene, og den har en smart svingfunksjon. Den har svært god sittekomfort.
Filippa rundt spisebord i oljet heltre eik, kan utvides med opptil to ileggsplater, så du får plass til alle gjestene dine. Spisestolen Alison får du både med og uten armlene, og den har en smart svingfunksjon. Den har svært god sittekomfort.

Treverk er aktuelt i år også, og vi ser stadig mer til de naturlige materialene. Særlig er det de mørkere nyansene av tre som gjør seg gjeldende, sier Kjersti.

– Møblene i lyst tre forsvinner ikke, men vi ser at mange som kjøper nytt spisebord, skjenk eller andre tremøbler velger nå mørkere tresorter eller tre som er oljet i mørke nyanser.

Liker du spiseplassen du ser på bildet ovenfor? Her kan du finne Filippa spisebord, og den stilige Alison spisestol ser du her.

Hytta som hjem nummer to

Hyttekos: Stuebordet Melville har et stramt uttrykk som skaper en fin kontrast til lune hyttevegger og myke tekstiler. Sofaen Happy fås i mange ulike oppsett, og passer vel så godt på en moderne hytte, som hjemme. Hyttekos: Stuebordet Melville har et stramt uttrykk som skaper en fin kontrast til lune hyttevegger og myke tekstiler. Sofaen Happy fås i mange ulike oppsett, og passer vel så godt på en moderne hytte, som hjemme.
Hyttekos: Stuebordet Melville har et stramt uttrykk som skaper en fin kontrast til lune hyttevegger og myke tekstiler. Sofaen Happy fås i mange ulike oppsett, og passer vel så godt på en moderne hytte, som hjemme.

Blir du inspirert av møblene og den flotte stemningen på bildet ovenfor? Her finner du sofabordet Melville og den flotte 3-seteren Happy. Sofaen Happy finnes i flere varianter, som blant annet  hjørnesofa og daybed.

De senere årene har stadig flere av oss skaffet oss en hytte, og for mange blir denne et hjem nummer to. Kjersti i Møbelringen forteller at interiørtrenden går mot å innrede hytta i samme stil som den man har hjemme, og ikke minst at vi investerer mer i hyttemøblene våre enn før.

– Behagelige sofaer, gode senger og lekre spisebord og -stoler preger det nye hytteinteriøret, og vi opplever at folk virkelig vil legge til rette for kvalitetstid og komfort på hytta. Det kommer vi til å se enda mer av i år, mener Kjersti Rostad.

Personlig stil og retroinspirasjon

Trenden med å skape et personlig hjem og uttrykke sin personlighet i interiøret fortsetter. En enkel måte å få frem nettopp din egen stil, er gjennom bilder og kunst. Kjersti i Møbelringen tipser også om å velge et annerledes materiale eller en sprek farge på et klassisk møbel. Det gir et spennende uttrykk.

– Det er mye fint å hente i kontrastene mellom for eksempel et grovt ullstoff og en sterkere farge, eller en rolig farge og et spennende materiale. At vi ser bakover og henter inspirasjon i fortidens møbler og interiør, gir også gode muligheter til å kombinere gamle arvestykker med nye, mer moderne møbler, sier hun.

Din egen stil kan du få ved å bygge en sofa som passer perfekt inn hos deg. Ønsker du en modulsofa kan du fritt velge antall moduler og tilpasse sofaen til dine behov og ditt interiør. Modulsofaen Mantovanifra Hjellegjerde er en moderne og stilren modulsofa med moduler som gir deg mange muligheter.

Klikk her for å se noen av de mulighetene du kan få ved å for eksempel velge Mantovani modulsofa.

Moderne luksus: Mantovani hjørnesofa i velurtekstilet Lisa Forest er stilren og klassisk norsk design, og veluren gir den et snev av retroluksus. Den fås i mange ulike oppsett, farger og tekstiler.Moderne luksus: Mantovani hjørnesofa i velurtekstilet Lisa Forest er stilren og klassisk norsk design, og veluren gir den et snev av retroluksus. Den fås i mange ulike oppsett, farger og tekstiler.
Moderne luksus: Mantovani hjørnesofa i velurtekstilet Lisa Forest er stilren og klassisk norsk design, og veluren gir den et snev av retroluksus. Den fås i mange ulike oppsett, farger og tekstiler.
Vakre trykk med motiver fra naturen, som dette av fugler og bær, gir den helt rette retrofølelsen på veggen. Den stramme sorte bilderammen skaper en fin kontrast til motivet, og kan fint kombineres med andre typer rammer for å gi en personlig bildevegg.Vakre trykk med motiver fra naturen, som dette av fugler og bær, gir den helt rette retrofølelsen på veggen. Den stramme sorte bilderammen skaper en fin kontrast til motivet, og kan fint kombineres med andre typer rammer for å gi en personlig bildevegg.

Retrolykke: Vakre trykk med motiver fra naturen, som dette av fugler og bær, gir den helt rette retrofølelsen på veggen. Den stramme sorte bilderammen skaper en fin kontrast til motivet, og kan fint kombineres med andre typer rammer for å gi en personlig bildevegg.

Retrolykke: En smak av fordums luksus får du også med lekre cocktailglass – perfekt for alle årets selskapeligheter.Retrolykke: En smak av fordums luksus får du også med lekre cocktailglass – perfekt for alle årets selskapeligheter.

En smak av fordums luksus får du også med lekre cocktailglass – perfekt for alle årets selskapeligheter.

Soverommet blir en viktig sone

Også i år er soverommet på trendradaren, og det er fokus på god søvn og hvile. Mange innreder soverommet som et ekstra oppholdsrom de kan trekke seg tilbake til for å lese en bok eller se på favorittserien sin. – Stikkordene bør være komfort og et snev av luksus, sier Kjersti. 

På bildet ser du Brage kontineltalseng. Dette er en seng fra vår North Beds-kolleksjon, en serie senger med forskjellige egenskaper som gjør at du lettere skal kunne finne en seng som passer for seg og ditt sovestilling.

Mye seng for pengene: Kontinentalsengen Brage gir deg god sovekomfort til en veldig gunstig pris. Sengen passer like godt på soverommet hjemme som på hytta, og sikrer at du virkelig får ladet batteriene. Mye seng for pengene: Kontinentalsengen Brage gir deg god sovekomfort til en veldig gunstig pris. Sengen passer like godt på soverommet hjemme som på hytta, og sikrer at du virkelig får ladet batteriene.
Mye seng for pengene: Kontinentalsengen Brage gir deg god sovekomfort til en veldig gunstig pris. Sengen passer like godt på soverommet hjemme som på hytta, og sikrer at du virkelig får ladet batteriene.