5 tips til en ny og festklar spisestue


En god spisestue samler familien og gir gjestene lyst til å sitte langt utover kvelden. Her er fem ting du bør tenke når du skal fornye spisestuen.


1. Velg et spisebord som tilpasser seg anledningen

Når du skal velge spisebord bør du tenke over plassen du har, hvilke materiale du liker og hvordan det skal brukes. Hvis du liker å invitere venner og familie på middag, bør du kjøpe et fleksibelt bord som kan justeres etter antall gjester. Et spisebord som alltid er klar til fest. 

Runde spisebord er på full fart tilbake, kommer også med ileggsplater, og er veldig populære. Og med god grunn. De aller fleste av oss har mange rette linjer i hjemmene våre. Da er det fint å bryte opp med en rund form. Runde bord gjør det også ekstra hyggelig å samles til et godt måltid. Det gir alle muligheten til å se hverandre inn i øynene, og er som skapt for gode samtaler i en lun og hyggelig atmosfære. 

Lunt og hyggelig blir det også med spisebord i tre. Treverk er et fantastisk materiale som bare blir finere med årene, og får en personlig og vakker patina som er helt unik for hvert bord. Jo mer du bruker det, jo bedre blir det. Det er tross alt her vi spiser, leser avisen, gjør lekser og skravler med venner og familie. Bank i bordet!


 

Tips: Slik velger du spisebordSlik behandler du spisemøblene i tre
Se noen av våre spisebord her:
2. Gode stoler til lange middager

Hvor mange ganger har du ikke opplevd at selskapet blir sittende ved spisebordet resten av kvelden? Gode spisestoler som lar deg og gjestene dine bli sittende lenge etter at desserten er inntatt, er en god investering.

Spisestoler med bevegelig rygg og sete har derfor blitt veldig populært. De gir også ekstra komfort når spisebordet brukes til hjemmekontor, lekser eller brettspill med familien. Velger du i tillegg en stol med armlener, er dette en god følgesvenn når spisestuen forvandles til arbeidsplass.

Stolene rundt et spisebord er også med på å gi spiseplassen karakter. Materiale, farge og størrelse kan i mange tilfeller tilpasses nøyaktig dine behov og ønsker. I år har varmere og mørkere treverk tatt over for den lyse bølgen som har gått over flere tiår. Det har en egen evne til å tilføre eleganse og en følelse av eksklusivitet. Uansett tresort blir det ikke feil, men vil du spille på interiørtrenden for 2024 er det de mørke treslagene du skal gå for. 

Tips: Tenk over hvor mange sitteplasser du ønsker og har plass til,
og velg tekstil eller skinn som er lett å rengjøre.

Tips:
Tenk over hvor mange sitteplasser du ønsker og har plass til,
og velg tekstil eller skinn som er lett å rengjøre.
Se noen av våre spisestoler her:
3. Skap og skjenk holder spisestuen ryddig

Foruten spisebordet og spisestolene, er en skjenk eller et vitrineskap gull verdt i en moderne og funksjonell spisestue. De gir en praktisk og pen oppbevaringsplass til de tingene du ikke bruker så ofte, som sausenebb eller store serveringsfat.

Et levende hjem skal ikke se ut som et interiørmagasin, men du slapper enda mer av når det ikke ser ut som du lagde middagen i spisestuen. Vitrineskap og en sjenk hever inntrykket flere hakk, skjuler det som ikke skal synes, og viser frem det som er fint, som glass og servise bak glassdører. Sjenk deg selv en ryddig og elegant spisestue!4. Tepper og interiør skaper nye rom

En hyggelig trend er å skape egne soner med et mykt gulvteppe. Mange av oss har boliger med åpne løsninger, der kjøkken, stue og spisestue går i ett. Da er et lekkert gulvteppe en enkel og fin måte å ramme inn spisestuen og andre soner.

Tepper gir varme og nytt liv til sonen, beskytter gulvet og skaper god akustikk, spesielt i rom med stor takhøyde. Som en ekstra bonus føles det mykt og behagelig under føttene, og rommet blir lunere.

Velg enten en nøytral fargepalett som går ton-i-ton med fargene på veggen, eller gå for en sprekere nyanse og morsomme mønstre. I år er elsker vi å mikse og matche. Det viktigste er at du velger et teppe du liker, og at det er stort nok til å synes under bordet.


 

Tips: Et gulvteppe til spisestuen bør være stort nok til at stolene kan trekkes ut og fremdeles ha stolbena innenfor teppekanten, slik at de ikke blir stående og vippe.

Tips:
Et gulvteppe til spisestuen bør være stort nok til at stolene kan trekkes ut og fremdeles ha stolbena innenfor teppekanten, slik at de ikke blir stående og vippe.Sett ditt personlige preg på spisestuen med interiør og dekor

Det skal ikke mye til for å skape en spisestue med personlig preg. Med interiørdetaljer som fat, vaser, lysestaker og skåler, gir du spisestuen mer liv og personlighet. Friske blomster gir alltid en herlig følelse til rommet, men originale og vakre vaser er også et flott blikkfang.

Et godt tips er å bruke et brett på spisebordet som du samler noen skatter på – bland typiske kjøkkenting som keramikk og glass og dine favoritter. Tingene kan gjerne ha ulike høyder, størrelser og fasonger. Vi har hundrevis av nye interiørartikler – la deg inspirere!


 

Tips: Ta bilde av stuen din før du besøker butikken, så blir det enda enklere for oss å gi deg gode tips som passer din stil.

Tips:
Ta bilde av stuen din før du besøker butikken, så blir det enda enklere for oss å gi deg gode tips som passer din stil.


Pynt til sommerfest – både ute og inne

Stearinlys, blomster, god mat og god stemning er de viktigste ingrediensene for et vellykket selskap. Plukk buketten selv, fyll vaser i forskjellige størrelser og sett dem utover bordet. Lykter, lanterner og levende lys skaper også en fantastisk fin og intim stemning når kvelden senker seg, ikke minst utendørs. Stjerner på himmelen, stjerner i komfortsonen.
5. Flytt spisestuen ut i sommer 

Den fineste tiden på året har kommet, og etter en lang vinter vil vi nyte deilige sommerdager utendørs. Å kunne spise utendørs er en luksus vi ikke er forunt hele året her til lands, og de fleste ønsker derfor å få maksimalt ut av de varmere månedene – godt hjulpet av terrassevarmere og lune tekstiler.

Ikke alle har en stor hage med gressplen, men heldigvis kan også terrasser og balkonger forvandles til en deilig oase. Fleksible utemøbler som for eksempel bord med hev- og senkfunksjon, som kan brukes både som spisebord og loungebord, eller stoler som kan stables og hentes frem når du får gjester, gjør det enkelt å utnytte både små og store uteplasser.

Stemningsfull belysning og tekstiler som pledd, puter og utetepper skaper lune og innbydende uterom. Myke stoler med matchende fotskammel, gir deg den rette loungefølelsen både før og etter middagen, og smarte løsninger som Sunbrella-tekstiler med garanti mot solfalming og vanndrenerende stoff gjør at du slipper å ta putene inn og ut. 

Har du stor plass, kan du lage ulike soner og skille loungeområdet fra spiseplassen med plantekasser, potter eller utetepper. Mange av våre utemøbler kunne like gjerne stått inne i spisestuen, og hvis du ønsker at uterommet skal være en forlengelse av spisestuen, hjelper vi deg gjerne å bevare stilen.  

Tips:

Slik pynter og møblerer du til sommerfesten7 trender for komfortsonen utendørs

Se noen av våre spisemøbler her: