5 tips når du skal fornye stuen


Med en godt innredet komfortsone, vil du helst bare ha sommeren hjemme. Eller glede deg til du kommer hjem igjen.


1. Den perfekte sofaen designer du selv  

Interiørtrendene 2024 byr på det vi alle egentlig ønsker oss: Et smakfullt og hyggelig hjem med personlig preg. Komfortabelt og hjemmekoselig. Tidløst design krydret med litt maksimalisme. Vi leker med mønstre og farger, og kombinerer nytt med gammelt.

Med en modulsofa krysser du av for alle disse punktene. Uansett smak og størrelse på stuen, lommebok og familie. Et nyforelsket par kan sette sammen en trang sofa i varme jordfarger, og utvide den etter hvert som sommerfuglene forsvinner. Familier og gjestfrie mennesker kan velge nøyaktig hvor mange de vil ha plass til. 

Sofaen tilpasses rommets utforming, personlig stil, og til og med kroppen din. Du velger størrelse, dybde, mykhetsgrad, armlener, vinkler, sofaben, puter, tekstiler og farger. Er du glad i forandring, kan du senere enkelt bytte moduler. Og puter. Masser puter.

For i år skal det bugne av puter og pledd i komfortsonen. Gjerne i varme middelhavsfarger som dempede rosatoner, grønt, brunt og brent oransje. Fargene gir dybde, personlighet og en fin kontrast til beige og andre nøytrale basefarger. Vær kreativ og kombiner ulike tekstiler, farger og materialer. Mulighetene er uendelige, og vi hjelper deg gjerne med å treffe blink. 


Personlige sofabord  

Et nytt sofabord kan gi stuen din et helt nytt og personlig uttrykk. Også her gjelder det å tenke gjennom hvordan du vil bruke stuen, stil og størrelse. Et sofabord kan være et praktisk salongbord, et avlastningsbord eller et blikkfang i stuen. 

Før du bestemmer deg, bør du tenke gjennom hvilken fasong og hvilke materialer som passer inn i din stue. Et rundt sofabord i eik føles varmere og lettere enn et sofabord i betong – hva slags stil ønsker du? 

Mulighetene er mange, og hos oss finner du et stort utvalg glassbord, trebord og marmorbord. La deg inspirere på nett, men stikk gjerne innom nærmeste butikk før du bestiller. Ofte ønsker man å oppleve møblene fysisk før du bestemmer deg – bank i bordet!

 

Brooksville sofabord med hvit marmortopp og med ben lys eikefiner

2. Minisofaen alle elsker: Lenestolen  

Det er i stuen du virkelig kan slappe av i komfortsonen, og for mange er lenestolen favoritten. Enten det er med strikketøyet på fanget eller en skål potetgull foran fotballkampen på tv. 

En lenestol skal ikke bare være supergod å sitte i, den skal se bra ut, og passe inn i resten av rommet. På nettsidene og i butikkene våre finner du komfortable kvalitetsstoler til alle typer komfortsoner og personligheter.

Glad i sjø og seiling? Velg Spinnaker fra Hødnebø, en elegant stol i tidløst design med unik komfort. Velg Spinnaker fra Hødnebø, en elegant stol og et designikon med unik komfort. Puten er delt inn i tre ergonomiske soner som følger kroppen slik en seilbåt følger sjøen, har vippefunksjoner og 360 grader svingradius. 

Avbildet er designikonet Spinnaker fra Hødnebø med rygg laget av seilduk, er et friskt pust i stuen.

Len deg tilbake og finn din favorittstol her


Spinnaker lenestol med fotskammel

3. Smarte oppbevaringsløsninger skaper ro og orden  

Et levende hjem skal ikke se ut som et interiørmagasin, men du slapper enda mer av når det ikke ser ut som lynet har slått ned. Spesielt når det plutselig ringer på døren! Da er det godt å ha et sted å gjemme bort rotet. 

Oppbevaringsmøbler i stuen må være både praktiske og pene å se på. Med smarte skap og sjenker får du den perfekte ryddehjelpen, og møbler som hever inntrykket flere hakk. De skjuler det som ikke skal synes, og viser frem det som er fint. Både selve skapet eller sjenken, pynt på toppen eller bøker og andre gjenstander bak glassdører.

Vi blir aldri lei spiler, og nå får du dem også i superfine skap og sjenker. Se alle våre skap og sjenker her


4. Tepper og interiør git nytt liv til rommet

En hyggelig trend er å skape egne soner med et mykt gulvteppe. Mange av oss har boliger med åpne løsninger, der kjøkken, stue og spisestue går i ett. Da er et lekkert gulvteppe en enkel og fin måte å ramme inn sofasonen eller en lenestol foran peisen. 

Tepper gir varme og nytt liv til området, beskytter gulvet og skaper god akustikk, spesielt i rom med stor takhøyde. Som en ekstra bonus føles det mykt og behagelig under føttene, og rommet blir lunere.

Velg enten en nøytral fargepalett som går ton-i-ton med fargene på veggen, eller gå for en sprekere nyanse og morsomme mønstre. Det viktigste er at du velger et teppe du liker, og at det er stort nok til å synes under bordet.

Tips: Mål opp sonen før du bestiller teppet og sørg for at det er stort nok.

Teppe deler opp og skaper soner i rommet

Sett ditt personlige preg på stuen med interiør og dekor

Det skal ikke mye til for å skape et hjem med personlig preg. Med interiørdetaljer som vaser, lysholdere, skåler, speil og annen dekor, gir du stuen mer liv og personlighet. Og liker du å følge trenden, er dette året du virkelig kan slå deg løs!

Komfortsonen skal bugne av både puter og pledd – også om sommeren. Friske blomster gir alltid en herlig følelse til rommet, men en original og vakker vase er også et flott blikkfang. Tingene kan gjerne ha ulike høyder, størrelser og fasonger. Vi har hundrevis av nye interiørartikler i alle former og fasonger – la deg inspirere!

Tips: Ta bilde av stuen din før du besøker butikken, så blir det enda enklere for oss å gi deg gode tips som passer din stil.

5. Flytt stuen ut i sommer

Den fineste tiden på året har kommet, og med smarte løsninger kan du enkelt utvide komfortsonen til sol og sommer. Ikke alle har en stor hage med gressplen, men heldigvis kan både terrasser og små balkonger forvandles til en deilig oase, som gir deg mye glede gjennom hele våren og sommeren. 

Fleksible utemøbler som for eksempel bord med hev- og senkfunksjon, som kan brukes både som spisebord og loungebord, eller stoler som kan stables og hentes frem når du får gjester, gjør det enkelt å utnytte både små og store uteplasser. 

Stemningsfull belysning og tekstiler som pledd, puter og utetepper skaper lune og innbydende uterom. Myke stoler med matchende fotskammel, gir deg den rette loungefølelsen, og smarte løsninger som Sunbrella-tekstiler gjør late sommerdager enda mer bedagelige. Det slitesterke og vanndrenerende stoffet gjør at du slipper å ta putene inn og ut, og har garanti mot solfalming.

Har du stor plass, kan du skape ulike soner og skille loungeområdet fra spiseplassen med plantekasser, potter eller utetepper. Mange av våre utemøbler kunne like gjerne stått inne i stuen, og hvis du ønsker at uterommet skal være en forlengelse av stuen, hjelper vi deg gjerne å bevare stilen. 

Komodo hagesofaKomodo hagesofa
Nyheten Komodo modulsofa kan du bygge akkurat så stor eller liten du vil – tilpasset både små og store komfortsoner.
Nyt sommeren i den komfortable loungestolen Ellie med Sunbrella-tekstil.
Skap ulike soner med utetepper, plantekasser eller potter.